CONSTANȚA: Programul zilei a 3-a, vineri, 23 iunie, Festivalul Internațional de Teatru MITURILE CETĂȚII

CONSTANȚA: Programul zilei a 3-a, vineri, 23 iunie, Festivalul Internațional de Teatru MITURILE CETĂȚII
Voteaza articolul

Spectacolele și evenimentele programate sâmbătă, 23 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru MITURILE CETĂȚII 2018

11.00 – Muzeul de Istorie: Conferință Alexander Hausvater „Pelerinaj prin teatru si viata pe trei continente”
19.00 – Teatrul de Stat: Fecioarele noastre cele degrabă ajutătoare, regia Răzvan Mazilu, Teatrul Excelsior, București
19.30 – Piața Ovidiu: Ruinele romane, spectacol stradal, Famous Art
21.30 – Piața Ovidiu: Cei doi Kuni Lemel, regia Alexander Hausvater, Teatrul Yddishpiel, Tel Aviv, Israel

Alexander Hausvater

În anul 1959 a emigrat împreună cu familia în Israel. După o ședere în Israel (1959-1967), unde a absolvit cursurile Universității din Tel Aviv, a urmat cursuri de literatură dramatică la Dublin, unde a debutat ca regizor.
A debutat ca regizor cu spectacolul „Nazdravanul Occidentului” în 1971, la Teatrul Național Irlandez din Dublin. Spectacolul a fost interzis, din cauza pudibonderiei de atunci și pentru că se juca în limba celtică.
Între 1969 și 1972 a fost directorul artistic al Teatrului Peacock din Dublin.
Din 1971 locuiește în Canada.
A fondat Montréal Theatre Lab, al cărui director a fost între anii 1973 și 1979. A condus Teatrul L’Echiquier (1979-1985), iar din 1989 este directorul artistic al Teatrului L’Archipel. Între 1983 și 1987 a fost directorul Festivalului Quinzaine Internationale du Théâtre din Québec.
A predat la Universitatea Québec din Montréal, Școala Națională de Teatru, Universitatea McGill, Concordia și la Cégep de Saint-Hyacinthe, dar și la: National Theatre School, Montreal, Conservatoire d’Art dramatique, Quebec City, University of Ann Arbour, Ann Arbour Michigan, Polyvalente Baldwin Cartier, Pointe Claire, Quebec; University of Winnipeg, Manitoba, Tel Aviv University, Israel Lunacharski Institute (Gittis) Moscow, Russia, Laval University, Quebec City, University of Ottawa, Ottawa, etc
În 1990 a revenit în România și a avut un succes răsunător cu …au pus cătușe florilor după F. Arrabal.
În 1993 s-a dus din nou în România și a pus în scenă La Țigănci după Mircea Eliade, ambele texte fiind adaptate de poetul Cristian Popescu. De atunci montează periodic în toată România, dar și în alte țări, opera sa teatrală însumând peste 160 de spectacole.

Fecioarele noastre grabnic ajutătoare

Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare) este o călătorie iniţiatică, urmărind, pe parcursul unei zile, întâmplările prin care trec șase prietene, eleve ale unei școli catolice de fete din orașul scoțian Oban, cu ocazia unei excursii la Edinburgh pentru a participa la o competiție corală. Impulsurile latente ale adolescenței se dezlănțuie în acte de teribilism. Lăsate libere câteva ore înainte de concurs, fetele aleargă prin baruri, abuzează de alcool, cochetează cu bărbații și au parte de experiențe năucitoare care le pun la încercare până la limită, ajungând ca în final să se descopere pe sine și să-și recunoască atât neputințele, cât și aspirațiile. Poveștile complicate și captivante ale celor șase adolescente sunt mixate într-un cocktail muzical de partituri clasice și hituri pop-rock ale anilor ’70 – ’80, ce amplifică această aventură a urgenței autodescoperirii și explorării limitelor cu orice risc.

Autor: Lee Hall, după romanul „Sopranele” de Alan Warner
Traducerea şi adaptarea: Carmen Stanciu
Regia: Răzvan Mazilu
Scenografia: Romana Țopescu, Dragoș Trăistaru
Coregrafia: Răzvan Mazilu
Asistent coregrafie: Raluca Nicolae
Orchestrația și adaptarea muzicală: Lucian Vlădescu
Pregătirea muzicală: Gönül Abdula
Selecția muzicală: Răzvan Mazilu, Lucian Vlădescu
Light design: Alin Popa
Fotografii: Andrei Runcanu
Distribuţia:
ORLA – Alina Petrică
CHELL – Meda Topîrceanu
KAY – Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu
MANDA – Daniela Tocari
KYLAH – Oana Pușcatu
FIONNULA – Ana Bianca Popescu
Orchestra:
Adina Cocargeanu – pian
Imola Tamás – percuție
Andreea Archip – pian
Dana Georgescu – chitară bas

Cei doi Kuni Lemel

Un vis muzical, aşa cum îl numeşte regizorul Alexander Hausvater,
Cei doi Kuni Lemel este o adaptare muzicală contemporană a celebrei poveşti scrise de Avraham Goldfaden, supranumit Shakespeare al evreilor. În anii 1870, autorul a trăit şi a creat în România, unde a şi scris această comedie a erorilor.
Acţiunea se petrece într-un orăşel evreiesc fermecător şi are în prim plan o frumoasă poveste de dragoste în jurul căreia se întâmplă numeroase încurcături. Este o călătorie imaginară într-un loc pitoresc, în care orăşenii sunt ciudaţi şi curioşi ca nişte copii. Un spectacol vibrant şi plin de culoare, în care se cântă şi se dansează tot timpul. Piesa a stat şi la baza unei ecranizări de succes din 1966,
intitulată „Flying Matchmaker” (Peţitorul zburător).

Titlul spectacolului: Cei doi Kuni Lemel
Autor: Avraham Goldfaden
Traducere: Moshe Sahar
Adaptare / Dramatizare: Alexander Hausvater
Regia: Alexander Hausvater
Asistenţi regie: Gili Shachar-Salem, Natan Hacht
Scenografie: Moshik Yosifov
Coregrafia: Tula Damari
Muzica şi versurile: Moshe Shaher
Orchestraţia: Oren Sela
Conducerea muzicală: Oren Sela
Light design: Misha Cherniavsky
Distribuţia:
PINCHASEL: Tracy Abramovitz, Yaacov Bodo
CAROLINA: Hilit Daitch-Shani
SHALOM MONI: Israel Treistman
LIBELA: Irma Stepanov
KUNI LEMEL: TBA
KALMAN PEŢITORUL: Andrey Kashker-Kalman
MAX: Jonathan Rozen
ANSAMBLU: Niv Shafir, Dotan Amrani, Gili Shachar, Rotem Meler
Durata: Două ore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Transport Constanta Optopeni

ICAR Tours

Iti oferim o paleta larga de optiuni turistice: Turism individual si de grup, Bilete de odihna si tratament, Circuite externe, Sejururi in tara si strainatate, Bilete de avion, Rezervari hoteliere, Asigurari medicale de calatorie, Transferuri zilnice din Constanta si Brasov la Aeroportul Otopeni si retur

Direct Aeroport

Transport privat in regim shuttle bus de la aeroporturile Otopeni si Mihail Kogalniceanu catre Constanta sau Brasov. De acasa pana la aeroport, comod si sigur.

Cazare Litoral - by ICAR Tours

Cazare pe litoral in Romania - avem oferta ideala! Tot ce ai nevoie pentru un concediu reusit cu un buget rezonabil pentru un numar mare de hoteluri pe litoral. Informatii reale de cazare la mare, locuri verificate, oferte si reduceri de nerefuzat. Noi ne ocupam de cazare, tu pregateste-ti bagajele!

MASC - Mamaia Apartments Summerland Club

MASC iti ofera Garsoniere si apartamente de inchiriat in zona de Nord a statiunii Mamaia, cunoscuta la nivel international ca fiind un centru al clubbingului si a celor mai tari petreceri.