Copii și nepoți pe urmele deținuților politici de la Cazinoul din Constanța

Copii și nepoți pe urmele deținuților politici de la Cazinoul din Constanța
Voteaza articolul

O parte din copiii și nepoții deținuților politici care au lucrat în anii‘50 la renovarea Cazinoului, după bombardamentele din cel de-al Doilea Război Mondial, au ajuns în edificiul în care cei dragi lor au trudit din greu.

Cu ochii înlăcrimați, Elena Laura Voicilă – fiica deținutului politic Nicolaie Voicilă, Cristian Alexandru Petre – nepotul deținutului politic Nicolaie Voicilă, George Apollon Cristodulo – fiul arhitectului Ion Cristodulo, care a coordonat lucrările de reabilitare din anii 50, Alexandru Puiu – însoțitor al lui George Apollon Cristodulo și Aurel Șeitan, membru al Asociației Foștilor Deținuți Politici, Filiala Constanța, au pășit în locul în care părinții și bunicii lor nu s-au mai putut întoarce niciodată. Amintirile au fost prea dureroase pentru cei 100 de deținuți politici siliți să lucreze la renovarea Cazinoului.

Elena Laura Voicilă, fiica deținutului politic Nicolaie Voicilă, a povestit cum i-a promis tatălui ei că va veni la Constanța și va încerca să găsească toate mesajele pe care el și colegii lui le-au zidit în pereții clădirii: „Părinții mi-au spus așa: faceți tot posibilul, cât timp trăiți, să ajungeți acolo și să recuperați documentele.Eu trăiam într-o bulă, toată copilăria mea am știut că deținuții politici au renovat Cazinoul. Nu credeam că la Constanța nu se cunoaște acest aspect.”

În continuare, după mai bine de 70 de ani, zeci de mesaje așteaptă încă să fie descoperite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Transport Constanta Optopeni

ICAR Tours

Iti oferim o paleta larga de optiuni turistice: Turism individual si de grup, Bilete de odihna si tratament, Circuite externe, Sejururi in tara si strainatate, Bilete de avion, Rezervari hoteliere, Asigurari medicale de calatorie, Transferuri zilnice din Constanta si Brasov la Aeroportul Otopeni si retur

Direct Aeroport

Transport privat in regim shuttle bus de la aeroporturile Otopeni si Mihail Kogalniceanu catre Constanta sau Brasov. De acasa pana la aeroport, comod si sigur.

Cazare Litoral - by ICAR Tours

Cazare pe litoral in Romania - avem oferta ideala! Tot ce ai nevoie pentru un concediu reusit cu un buget rezonabil pentru un numar mare de hoteluri pe litoral. Informatii reale de cazare la mare, locuri verificate, oferte si reduceri de nerefuzat. Noi ne ocupam de cazare, tu pregateste-ti bagajele!

MASC - Mamaia Apartments Summerland Club

MASC iti ofera Garsoniere si apartamente de inchiriat in zona de Nord a statiunii Mamaia, cunoscuta la nivel international ca fiind un centru al clubbingului si a celor mai tari petreceri.