Topalu – Atlantykron şi tabăra de SF de la Capidava

Topalu – Atlantykron şi tabăra de SF de la Capidava

Nu foarte departe de ruinele cetăţii Capidava, pe Dunăre se află o insuliţă cu acelaşi nume, care, în mod uimitor, este mult mai cunoscută peste hotare, decât în România. Insula Capidava este, de 23 de ani, una dintre “capitalele” SF/ului mondial, în fiecare vară, în luna august (timp de zece zile) aici având loc una dintre cele mai interesante şi inedite Tabere de Vară destinată iubitorilor “de ştiinţă, ficţiune şi viitorologie”. Evenimentul poartă numele de Atlantykron şi dintr-o simplă tabără de vară s-a dezvoltat într-o Academie pentru Tineret Ştiinţă şi Cultură, care atrage anual sute de persoane venite de pe toate continentele lumii. În 2013, la Atlantykron au participat peste 400 de persoane, atât tineri şi copii dornici să afle mai multe despre ştiinţă, cât şi personalităţi din diverse domenii.  Sprijinită de Guvernul României, dar creată de ONG-uri şi aflată sub egida UNESCO, Academia Atlantykron este practic “paradisul” iubitorilor de science/fiction, locul în care se desfăşoară colocvii, conferinţe şi simpozioane pe teme specifice. De-a lungul timpului, aici au fost prezente nume mari ale SF-ului mondial precum scriitorii americani Norman Spinrad (Deus X, Solarienii, Agentul Haosului, Regele Druid), Joe Haldeman (Războiul Etern) sau Robert Schekley (după ale cărui nuvele s-au făcut filme precum “A 10-a victimă”, „The Hunger Games”, „Freejack” sau „Battle Royal”). Atlantykron este o tabără deschisă tuturor celor pasionaţi de SF şi care se desfăşoară de fiecare dată, timp de cel puţin 10 zile, în prima jumătate a ultimei luni de vară.

[codepeople-post-map]

ICAR Tours

Iti oferim o paleta larga de optiuni turistice: Turism individual si de grup, Bilete de odihna si tratament, Circuite externe, Sejururi in tara si strainatate, Bilete de avion, Rezervari hoteliere, Asigurari medicale de calatorie, Transferuri zilnice din Constanta si Brasov la Aeroportul Otopeni si retur

Direct Aeroport

Transport privat in regim shuttle bus de la aeroporturile Otopeni si Mihail Kogalniceanu catre Constanta sau Brasov. De acasa pana la aeroport, comod si sigur.

Cazare Litoral - by ICAR Tours

Cazare pe litoral in Romania - avem oferta ideala! Tot ce ai nevoie pentru un concediu reusit cu un buget rezonabil pentru un numar mare de hoteluri pe litoral. Informatii reale de cazare la mare, locuri verificate, oferte si reduceri de nerefuzat. Noi ne ocupam de cazare, tu pregateste-ti bagajele!

MASC - Mamaia Apartments Summerland Club

MASC iti ofera Garsoniere si apartamente de inchiriat in zona de Nord a statiunii Mamaia, cunoscuta la nivel international ca fiind un centru al clubbingului si a celor mai tari petreceri.