Muzeul de Istorie Constanța găzduieşte Conferinţa Internaţională de Arheologie Aeriand

Muzeul de Istorie Constanța găzduieşte Conferinţa Internaţională de Arheologie Aeriand
Voteaza articolul

În perioada 12-14 Septembrie 2019, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa găzduieşte Conferinţa Internaţională de Arheologie Aeriand, organizată in parteneriat cu Aerial Archaeology Research Group.

Evenimentul reuneşte peste 60 de specialişti din Marea Britanie, Romania, Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Belgia, Italia, Republica Cehă, Lituania, Croaţia, Norvegia, Cipru, Irlanda.

Temele abordate sunt grupate pe cinci secţiuni, care tratează subiecte referitoare la arheologia aeriană în Romania şi, în special, în zona Mării Negre, aplicatii şi studii de caz care implică integrarea metodelor aeriene în dezvoltarea infrastructurii la nivel mondial, eficienta dronelor gsi, tehnologiei spaţiale in prospectiunile atheologice, aspecte metodologice si teoretice in distributia materialelor arheologice in peisaj, evolutia metodei, teoriei şi aplicatiilor arheologiei aeriene in urmatorul deceniu — o provocare pentru noile generatii de cercetatori.

Lucrările conferintei se vor desfaisura in zilele de 12 si 13 Septembrie, iar pe 14 Septembrie este programată o excursie documentara la Complexul Muzeal Tropaeum Traiani de la Adamclisi.

Detalii referitoare la acest eveniment se gasesc on-line la https://www.minac.ro/aarg2019.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Transport Constanta Optopeni

ICAR Tours

Iti oferim o paleta larga de optiuni turistice: Turism individual si de grup, Bilete de odihna si tratament, Circuite externe, Sejururi in tara si strainatate, Bilete de avion, Rezervari hoteliere, Asigurari medicale de calatorie, Transferuri zilnice din Constanta si Brasov la Aeroportul Otopeni si retur

Direct Aeroport

Transport privat in regim shuttle bus de la aeroporturile Otopeni si Mihail Kogalniceanu catre Constanta sau Brasov. De acasa pana la aeroport, comod si sigur.

Cazare Litoral - by ICAR Tours

Cazare pe litoral in Romania - avem oferta ideala! Tot ce ai nevoie pentru un concediu reusit cu un buget rezonabil pentru un numar mare de hoteluri pe litoral. Informatii reale de cazare la mare, locuri verificate, oferte si reduceri de nerefuzat. Noi ne ocupam de cazare, tu pregateste-ti bagajele!

MASC - Mamaia Apartments Summerland Club

MASC iti ofera Garsoniere si apartamente de inchiriat in zona de Nord a statiunii Mamaia, cunoscuta la nivel international ca fiind un centru al clubbingului si a celor mai tari petreceri.