ORAȘUL MEU DIN MOZAIC. Ovidiu Felipov: O echipă frumoasă, puternică, de oameni curajoși, care nu s-au dat în lături să învețe un meșteșug greu și rar

ORAȘUL MEU DIN MOZAIC. Ovidiu Felipov: O echipă frumoasă, puternică, de oameni curajoși, care nu s-au dat în lături să învețe un meșteșug greu și rar
4.4 (87.5%) 16 vot[uri]

Povestea „Orașului meu din mozaic” a ajuns la final. Cele 21 de lucrări de mozaic, profund originale, realizate după schițe gândite în funcție de specificul fiecărei locații, se află în pozițiile anunțate încă de la începutul proiectului, după cum urmează:

1. intersecţie bd. Ferdinand cu str. Răscoalei 1907 – 1
2. intersecţie Traian cu bd. Tomis – 2
3. intersecţia bd. Ferdinand cu bd. Tomis – Miga – 2
4. intersecţia bd. Mamaia – Universitatea „Ovidius” din Constanţa – 1
5. intersecţia bd. Mamaia cu str. Soveja – 2
6. intersecţia str. Pandurului cu Şos. Mangaliei – 1
7. intersecția Aurel Vlaicu şi str. Caraiman – 1.

Așa cum au anunțat organizatorii, care au dorit să iasă în întâmpinarea îngrijorărilor constănțenilor, peste mozaic s-a aplicat un strat de soluție antiderapantă, care, după cum arată și numele, va preveni alunecarea.

„Pe de o parte, ne bucurăm că am ajuns la finalul acestui proiect, însă, pe de altă parte, există și păreri de rău. În jurul activităților din cadrul proiectului s-a sudat o echipă frumoasă, puternică, de oameni curajoși, care nu s-au dat în lături să învețe un meșteșug greu și rar, care aduce însă multe satisfacții. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, adevărați locuitori ai Orașului meu din mozaic, voluntarilor și directorului artistic, Florentin Sârbu, care a creat, practic, o nouă generație de mozaicari și, nu în ultimul rând, constănțenilor care ne-au urmărit cu interes pe rețelele de socializare, în presă, dar și la fața locului și de ale căror păreri am ținut seama”, a declarat managerul proiectului, artistul plastic Ovidiu Felipov.

Proiectul „Orașul meu din mozaic” a adus împreună toate categoriile sociale, de la tinerii ucenici mozaicari, la familiile acestora, vecini, colegi, trecători întâmplători, care vor lua parte astfel şi ei la actul social şi artistic. Aceasta este, credem noi, una dintre cele mai frumoase şi mai durabile legături care se poate stabili între generaţii, între individ şi mediul în care trăieşte, între trecut şi prezent între respectul pentru istorie şi înţelegerea faptului că ea este vie atâta vreme cât nu o uităm.

De asemenea,proiectul nostru „Oraşul meu din mozaic“ este unic la nivel naţional, exemplu de bune practici în comunitate având ca punct de pornire o iniţiativă a tinerilor, ceea ce duce la un mod frumos de a promova oraşul ca target turistic şi cultural european. Un alt obiectiv al organizatorilor, și anume reinterpretarea simbolisticii spaţiului antic local şi transpunerea ei în spaţiul urban, crescându-i astfel vizibilitatea şi adăugând un plus valoare oraşului ca destinaţie turistică şi culturală, a fost și el atins.

Organizatorii vor să mulțumească, pe această cale, constănțenilor, pentru răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă pe parcursul montării lucrărilor.

„Oraşul meu din mozaic“ este un proiect organizat de Fundația Metamorphosis a Universității “Ovidius” din Constanța și s-a derulat în intervalul 20 august – 21 septembrie 2019. Proiectul a fost declarat câștigătorla “Procedura de selecție pentru susținerea din fonduri financiare nerambursabile a organizării și derulării proiectelor nonprofit de interes general din domeniul tineret” a Primăriei Municipiului Constanța și a avut o valoare de 120.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Transport Constanta Optopeni

ICAR Tours

Iti oferim o paleta larga de optiuni turistice: Turism individual si de grup, Bilete de odihna si tratament, Circuite externe, Sejururi in tara si strainatate, Bilete de avion, Rezervari hoteliere, Asigurari medicale de calatorie, Transferuri zilnice din Constanta si Brasov la Aeroportul Otopeni si retur

Direct Aeroport

Transport privat in regim shuttle bus de la aeroporturile Otopeni si Mihail Kogalniceanu catre Constanta sau Brasov. De acasa pana la aeroport, comod si sigur.

Cazare Litoral - by ICAR Tours

Cazare pe litoral in Romania - avem oferta ideala! Tot ce ai nevoie pentru un concediu reusit cu un buget rezonabil pentru un numar mare de hoteluri pe litoral. Informatii reale de cazare la mare, locuri verificate, oferte si reduceri de nerefuzat. Noi ne ocupam de cazare, tu pregateste-ti bagajele!

MASC - Mamaia Apartments Summerland Club

MASC iti ofera Garsoniere si apartamente de inchiriat in zona de Nord a statiunii Mamaia, cunoscuta la nivel international ca fiind un centru al clubbingului si a celor mai tari petreceri.