Press release

Black Sea - Tales

Black Sea Tales, proiect de publishing marca Icar Tours

 

Se pare că mă pricep din ce în ce mai bine la predicţii, deşi mă pricep mai degrabă la cele pe termen lung decât la cele pe termen scurt.

Aşa cum menţionam şi în cadrul workshop-ului turismmarket.com, Viitorul în Turism:turismul online şi turismul de nişă, din ce în ce mai multe agenţii se orientează către proiecte de conţinut, unde îşi prezintă în principal destinaţiile mai pe larg decât o fac în oferte. Sau încearcă să pună umărul la promovarea turismului intern prin scoaterea în evidenţă a unor regiuni istorice și culturale ce pot fi de interes pentru turiști.

Este şi cazul agenţiei de turism Icar Tours, care la început de februarie a scos la lumină proiectul Black Sea Tales, proiect prin intermediul căruia vrea să aducă în atenţia celor ce călătoresc pe litoral locurile, obiceiurile şi personajele istorice din apropierea Mării Negre.

Ca acţiune este o încercare cât de cât asemănătoare cu ce a făcut Happy Tour, anul trecut, pe litoral, o încercare care vrea să arate turiştilor că la Marea Neagră există mult mai multe de văzut şi de făcut, nu numai plajă.

În scopul desfășurării proiectului, Icar Tours s-a asociat cu Grupul pentru Jurnalism, Cultura și Comunicare Constanța, un aport important în cadrul proiectului aducându-l jurnaliștii Valentin Coman şi Cristian Cealera, în special pe partea de istorie a proiectului.

De remarcat faptul că s-a optat pentru un domeniu .travel, acest lucur ajutând la poziționarea proiectului ca unul de specialitate pentru industria turistică. De asemenea, platforma povestilemariinegre.ro este accesibilă de pe dispozitivele mobile.

sursa: www.turism20.ro

 

Poveştile Dobrogei vor aduce turiştii pe litoral!

Un proiect despre Constanţa şi pentru Constanţa, gândit în urmă cu ceva timp, a prins, ieri, oficial, contur. www.povestilemariinegre.ro este un site care promovează poveştile mai vechi, dar şi mai noi, ale Constanţei şi ale celorlalte localităţi dobrogene. Constanta si litoralul promovate altfel
„Black Sea Tales” este, mai exact, un proiect de istorie şi turism care vine nu doar în întâmpinarea românilor şi străinilor care aleg pentru petrecerea vacanţei litoralul românesc, dar care şi-ar dori să descopere şi alte locuri interesante, dar şi constănţenilor care vor să evadeze câteva ore sau, de ce nu, zile, în diferite zone din Dobrogea.
Cristian Bărhălescu, manager al ICAR Tours, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, a precizat că practic se vor pune legendele din zonă în pagină, lucru care să crească interesul turiştilor, să-i determine să-şi dorească să vină în Dobrogea, să descopere localităţi şi locuri pline de poveşti. Astfel, de pe urma activităţilor turistice, ar putea creşte şi comunităţile respective.
Un alt rol important, prin acest canal se vor promova intens şi evenimentele cultural – artistice, şi nu numai, din zonă.

Proiect de promovare a turismului istoric

O iniţiativă interesantă a doi jurnalişti, Valentin Coman şi Cristian Cealera, şi a unui manager de agenţie de turism, Cristian Bărhălescu, s-a lansat, ieri, la Constanţa.

Cristian Barhalescu - Initiator

Iniţiatorul proiectului Cristian Bărhălescu, manager al ICAR Tours: “Vrem să le arătăm şi să le oferim turiştilor, mai ales celor care au copii, şi alte alternative în zonă, nu doar nisip şi plajă”

Este vorba de inaugurarea platformei online (www.povestilemariinegre.ro) a proiectului de istorie şi turism numit „Black Sea Tales”, care îşi propune să promoveze poveştile Dobrogei şi ale civilizaţiilor de la Marea Neagră. În primă instanţă se vor prezenta, pe platforma online, locuri cu o semnificaţie aparte, situri arheologice, dar şi monumente istorice, după care, în primăvară, se va face o primă serie de aproximativ 50 de filme documentare de televiziune. Potrivit iniţiatorilor proiectului, acesta are ca scop principal informarea şi documentarea turiştilor. „Constanţa va fi punctul de plecare, pentru că este un loc încărcat de istorie, legende şi poveşti pe care este bine să le cunoaştem. Este momentul să le comunicăm şi altora aceste poveşti, astfel încât să le generăm interes pentru judeţul Constanţa, pentru zona Mării Negre, ca destinaţie turistică”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager al ICAR Tours. El a precizat că, încet-încet, pe marginea acestor legende – aşa cum grecii, bazându-se pe Legendele Olimpului, şi-au transformat ţara într-o destinaţie turistică fabuloasă – vor încerca, pentru început, să îi determine pe constănţeni să viziteze localităţi necunoscute pentru ei, dar de care sunt legate legende, obiective turistice, care pot genera satisfacţie din punctul de vedere al turistului. Potrivit lui Bărhălescu, prin acest proiect se urmăreşte şi dezvoltarea comunităţilor locale care nu au deschidere către turism să devină destinaţii turistice. În judeţul Constanţa există 700 de monumente istorice, dintre care, din păcate, foarte puţine sunt cunoscute de constănţeni şi turişti. „Vrem să le arătăm şi să le oferim turiştilor, mai ales celor care au copii, şi alte alternative în zonă, nu doar nisip şi plajă”, a spus Bărhălescu.

sursa: www.telegrafonline.ro

 

Black Sea Tales, proiectul de istorie și turism dedicat civilizației Mării Negre, se lansează miercuri

 

Black Sea Tales un proiect de istorie și turism dedicat civilizației și civilizațiilor Mării Negre, cu prioritate pentru Dobrogea Mare, se lansează miercuri, în cadrul unei comunicări susținute de cei trei inițiatori ai săi, Cristian Cealera – cunoscut și popular jurnalist constănțean și realizator de televiziune – manager de proiect, Cristian Bărhălescu – cel mai experimentat om de turism din Dobrogea, manager al ICAR Tours și Valentin Coman – președinte al Grupului pentru Jurnalism, Cultură și Comunicare.

Black Sea - Tales

Black Sea Tales este un proiect complex, gândit și pregătit să evolueze pe mai multe suporturi, o propunere vizionară și revoluționară ce va fi transmisă comunităților din Dobrogea Mare și, ca o noutate absolută, conectat deja la canale externe de comunicare, atât de limbă română cât și de limbă engleză.

sursa: constanteanul.com

Dobrogea TV despre BlackSea Tales


sursa: Dobrogea TV

Black Sea Tales se lansează săptămâna viitoare

 

Un vis mai vechi a început să prindă contur în ultimele două luni, de când Cristian Cealera s-a hotărât să mai riște o dată și să-și urmeze pasiunea vieții, istoria. Am decis să riscăm împreună și, cu sprijinul unui vechi prieten, Cristian Bărhălescu, am început lucrul efectiv la proiectul Black Sea Tales, care își propune să sprijine scoaterea la suprafață a istoriei și istoriilor dobrogene cu legătură în întreg bazinul Mării Negre.

Punem la bătaie toată experiența pe care am adunat-o în media, fiindcă proiectul va fi unul complex, cuprinzând materiale scrise, fotografie și documentare de televiziune.Black Sea

Deocamdată, de săptămâna viitoare se lansează primul suport, cel online, urmând ca până în luna iunie să fie gata zestrea de fotografie și primele documentare, care vor fi oferite televiziunilor în sistem de liber la difuzare.

sursa: constanteanul.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ICAR Tours

Iti oferim o paleta larga de optiuni turistice: Turism individual si de grup, Bilete de odihna si tratament, Circuite externe, Sejururi in tara si strainatate, Bilete de avion, Rezervari hoteliere, Asigurari medicale de calatorie, Transferuri zilnice din Constanta si Brasov la Aeroportul Otopeni si retur

Direct Aeroport

Transport privat in regim shuttle bus de la aeroporturile Otopeni si Mihail Kogalniceanu catre Constanta sau Brasov. De acasa pana la aeroport, comod si sigur.

Cazare Litoral - by ICAR Tours

Cazare pe litoral in Romania - avem oferta ideala! Tot ce ai nevoie pentru un concediu reusit cu un buget rezonabil pentru un numar mare de hoteluri pe litoral. Informatii reale de cazare la mare, locuri verificate, oferte si reduceri de nerefuzat. Noi ne ocupam de cazare, tu pregateste-ti bagajele!

MASC - Mamaia Apartments Summerland Club

MASC iti ofera Garsoniere si apartamente de inchiriat in zona de Nord a statiunii Mamaia, cunoscuta la nivel international ca fiind un centru al clubbingului si a celor mai tari petreceri.