Techirghiol – Legenda lui Techir

Techirghiol – Legenda lui Techir
4.6 (92%) 10 vot[uri]

Legenda bătrânului Techir este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase din Dobrogea. Mitul spune povestea turcului bătrân, olog şi aproape orb care a ajuns la un moment dat, împreună cu măgarul său, pe malul unui lac. Animalul (care avea numeroase răni deschise pe trup) s-a împotmolit în nămol, iar bătrânul său stăpân a trebuit să intre după el, pentru a-l ajuta să iasă.

Sfârşitul poveştii a dus practic la crearea uneia dintre cele mai frumoase staţiuni balneare din Europa: bătrânul şi asinul său au reuşit să iasă din lac, iar toate suferinţele lor se încheiaseră. Astfel, nămolul făcuse ca toate rănile măgarului să se închidă. Mai mult, bătrânul Techir a început să vadă din nou iar picioarele sale, alătdată oloage, îl ascultau acum mai ceva ca în tinereţe. Întemeietor al aşezării, turcul a dat şi numele lacului (Techir – ghiol), statuia sa străjuind astăzi centrul localităţii, invintându-i parcă pe oaspeţi, să repete isprava sa.

[codepeople-post-map]

 

Un raspuns la Techirghiol – Legenda lui Techir

  1. adi says:

    Noi, testam efectele in fiecare vara si chiar sunt rezultate vizibile, acest ghiol este o binecuvantare de la Dumnezeu !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Transport Constanta Optopeni

ICAR Tours

Iti oferim o paleta larga de optiuni turistice: Turism individual si de grup, Bilete de odihna si tratament, Circuite externe, Sejururi in tara si strainatate, Bilete de avion, Rezervari hoteliere, Asigurari medicale de calatorie, Transferuri zilnice din Constanta si Brasov la Aeroportul Otopeni si retur

Direct Aeroport

Transport privat in regim shuttle bus de la aeroporturile Otopeni si Mihail Kogalniceanu catre Constanta sau Brasov. De acasa pana la aeroport, comod si sigur.

Cazare Litoral - by ICAR Tours

Cazare pe litoral in Romania - avem oferta ideala! Tot ce ai nevoie pentru un concediu reusit cu un buget rezonabil pentru un numar mare de hoteluri pe litoral. Informatii reale de cazare la mare, locuri verificate, oferte si reduceri de nerefuzat. Noi ne ocupam de cazare, tu pregateste-ti bagajele!

MASC - Mamaia Apartments Summerland Club

MASC iti ofera Garsoniere si apartamente de inchiriat in zona de Nord a statiunii Mamaia, cunoscuta la nivel international ca fiind un centru al clubbingului si a celor mai tari petreceri.