Techirghiol – Statuia lui Pantelimon şi îndeplinirea dorinţelor

Techirghiol – Statuia lui Pantelimon şi îndeplinirea dorinţelor
5 (100%) 1 vot[uri]

În incinta complexului religios de la Techirghiol, rătăcită printre aleile străjuite de coloane impunătoare, se află statuia Sfântului Pantelimon, protectorul aşezământului. Ocrotitor al medicilor şi tămăduitor al tuturor bolnavilor, Pantelimon (numele său înseamnă „cel cu totul milostiv”) a fost un doctor care a trăit în secolele 3-4 D.H, poreclit :”cel fără de arginţi”, pentru că nu vroia să primească nimic în schimbul muncii sale.

Statuia de la Techirghiol este făcută din bronz, fiind creată de cunoscutul sculptor dobrogean Ion Jalea. Opera acestuia a fost adusă de la Bucureşti în anii 50. Ea a fost pusă deasupra unui bazin cu apă, unde bolnavii se opresc adesea ca să îşi potolească fierbinţeala obrajilor. În urmă cu ceva decenii, copiii din Techirghiol vedeau acest bazin ca o adevărată fântână a norocului, existând o tradiţie locală, potrivit căreia, un bănuţ aruncat în apă îţi va aduce implicit şi îndeplinirea oricărei dorinţe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Transport Constanta Optopeni

ICAR Tours

Iti oferim o paleta larga de optiuni turistice: Turism individual si de grup, Bilete de odihna si tratament, Circuite externe, Sejururi in tara si strainatate, Bilete de avion, Rezervari hoteliere, Asigurari medicale de calatorie, Transferuri zilnice din Constanta si Brasov la Aeroportul Otopeni si retur

Direct Aeroport

Transport privat in regim shuttle bus de la aeroporturile Otopeni si Mihail Kogalniceanu catre Constanta sau Brasov. De acasa pana la aeroport, comod si sigur.

Cazare Litoral - by ICAR Tours

Cazare pe litoral in Romania - avem oferta ideala! Tot ce ai nevoie pentru un concediu reusit cu un buget rezonabil pentru un numar mare de hoteluri pe litoral. Informatii reale de cazare la mare, locuri verificate, oferte si reduceri de nerefuzat. Noi ne ocupam de cazare, tu pregateste-ti bagajele!

MASC - Mamaia Apartments Summerland Club

MASC iti ofera Garsoniere si apartamente de inchiriat in zona de Nord a statiunii Mamaia, cunoscuta la nivel international ca fiind un centru al clubbingului si a celor mai tari petreceri.