Vestigiile expuse în Parcul Arheologic din Constanța au plăcuțe de identificare bilingve

Vestigiile expuse în Parcul Arheologic din Constanța au plăcuțe de identificare bilingve
Voteaza articolul

Fragmentele din piatră recuperate din cetatea Tomis în timpul cercetărilor succesive, desfășurate încă din vremea marelui arheolog Vasile Pârvan, expuse în Parcul Arheologic din Constanța, pot fi identificate de acum de vizitatori.

Serviciul Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a montat 70 de plăcuțe cu informații despre vestigiile care prezintă fragmente din istoria Cetății Tomis. Cei interesați pot vedea ce reprezintă fiecare descoperire arheologică și de când datează. Mesajele sunt scrise atât în limba română, cât și în engleză.

În plus, cei care doresc mai multe informații despre istoria cetății tomitane pot scana cu telefonul mobil QR codul inscripționat pe fiecare plăcuță care îi va trimite către platforma online Sit Urban din website-ul Primăriei Constanța, ce cuprinde mai multe detalii cu privire la vestigiile găsite în Constanța și care au fost amplasate în Parcul Arheologic.

Aceste informații și multe altele vor putea fi citite în scurt timp și pe cele 9 panouri aplasate acum în parc. Acestea vor fi inscripționate cu date despre „Tomisul Creștin“, „Evoluția orașului Tomis în antichitate“, „Începutul cercetărilor arheologice în Dobrogea“ „Creștinismul în Scythia Minor (Dobrogea)“, „Întemeierea orașului Tomis“, „Cărturari din Dobrogea în antichitate“, „Dobrogea în secolele X-XIV“, „Numele orașului Tomis“ și „Numele orașului Constanța“.

Tot în parcul Arheologic vor fi inscripționate 36 de panouri metalice pe care vor fi scurte texte care prezintă evenimente sau locuri din vechea cetate Tomis. Textele documentare au fost stabilite și puse la dispoziția Primăriei de către specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Transport Constanta Optopeni

ICAR Tours

Iti oferim o paleta larga de optiuni turistice: Turism individual si de grup, Bilete de odihna si tratament, Circuite externe, Sejururi in tara si strainatate, Bilete de avion, Rezervari hoteliere, Asigurari medicale de calatorie, Transferuri zilnice din Constanta si Brasov la Aeroportul Otopeni si retur

Direct Aeroport

Transport privat in regim shuttle bus de la aeroporturile Otopeni si Mihail Kogalniceanu catre Constanta sau Brasov. De acasa pana la aeroport, comod si sigur.

Cazare Litoral - by ICAR Tours

Cazare pe litoral in Romania - avem oferta ideala! Tot ce ai nevoie pentru un concediu reusit cu un buget rezonabil pentru un numar mare de hoteluri pe litoral. Informatii reale de cazare la mare, locuri verificate, oferte si reduceri de nerefuzat. Noi ne ocupam de cazare, tu pregateste-ti bagajele!

MASC - Mamaia Apartments Summerland Club

MASC iti ofera Garsoniere si apartamente de inchiriat in zona de Nord a statiunii Mamaia, cunoscuta la nivel international ca fiind un centru al clubbingului si a celor mai tari petreceri.